Nicușor Dan: Am mai făcut un pas pentru modernizarea şi extinderea Sistemului de Semaforizare Inteligentă

Nicuşor Dan anunţă că a fost aprobată cererea de finanţare, prin PNRR, în valoare de 1 milion de euro, pentru etapele a doua şi a treia ale procesului de modernizare şi extindere a Sistemului de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS).

„Am mai făcut un pas în procesul de modernizare şi extindere a Sistemului de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS). A fost aprobată cererea de finanţare, prin PNRR, în valoare de 1 milion de euro, pentru etapele a doua şi a treia ale acestui proiect. Această sumă se adaugă celor 11,5 milioane de euro obţinute anul trecut împreună cu primăriile de sector pentru prima etapă, cea care vizează modernizarea şi reconfigurarea a 85 de intersecţii”, trabnsmite Nicuşor Dan.

Cea de a doua etapă, potrivit primarului general al Capitalei, presupune modernizări aferente Centrului de trafic existent, software şi hardware, iar cea de a treia – modernizarea a aproximativ 185 de intersecţii existente, incluse în sistemul actual BTMS, dar aflate în diverse stadii de degradare.

„În a patra etapă vor fi reabilitate/modernizate 194 intersecţii semaforizate existente şi incluse în sistemul actual BTMS, la care se vor adăuga 80 de intersecţii sau treceri de pietoni, nesemaforizate, dar care necesită semaforizare şi includere în BTMS”, încheie Nicuşor Dan.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati