Nicușor Dan anunță că a demolat construcțiile de lemn din fața fostei case a lui Take Ionescu, monument istoric

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a transmis, miercuri seară, că Poliția Capitalei și ADP Sector 1 au demolat mai multe construcții provizorii din lemn din centrul Bucureștiului.

Primarul Bucureștiului a declarat că legea a fost ignorată de-a lungul anilor, având în vedere că inclusiv chioșcurile erau interzise într-o zonă protejată istoric.

”Poliția Locală a Capitalei și ADP Sector 1 au desființat ieri 10 construcții provizorii de lemn, amplasate abuziv pe strada Tache Ionescu din centrul Bucureștiului (aproape de Piața Romană). Construcțiile ridicate fără autorizație de construire acum mai mulți ani erau chiar în fața fostei case a lui Tache Ionescu, acum monument istoric. Fiind vorba de o zonă protejată, construcțiile provizorii (inclusiv chioșcuri) erau interzise, dar legea a fost ignorată. Vom recupera cheltuielile cu demolarea de la proprietarul construcțiilor demolate”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Fosta casă a lui Take Ionescu este monument istoric de categoria B. Take Ionescu a fost avocat, jurnalist și politician, a deținut mai multe portofolii de ministru și a fost premierul României în perioada 1921-1922.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati