Nicuşor Dan anunţă că majoritatea din CGMB funcţionează şi după demisia lui Ciprian Ciucu de la șefia PNL Bucureşti

0
163
Foto: Facebook / Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, sâmbătă, la Prima TV, că majoritatea din Consiliul General al Capitalei funcţionează chiar şi după demisia lui Ciprian Ciucu din funcţia de preşedinte al PNL Bucureşti. Dan a afirmat că este o presiune din partea PSD pentru schimbarea majorităţii, scrie agenția de presă News.ro.

Nicuşor Dan a declarant, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că face eforturi ca actuala majoritate din Consiliul General să funcţioneze în continuare.

”Ştiam că este o presiune din partea PSD pentru schimbarea majorităţii la Bucureşti. Şi noi, la Bucureşti, avem o majoritate care funcţionează de după alegeri, o majoritate în care intră PNL, USR, PMP şi care a funcţionat, funcţionează. Eu fac eforturi ca ea să funcţioneze şi toată lumea face aşa şi e public, există o presiune pe PNL Bucureşti pentru a ieşi din această alianţă locală”, a declarat Nicuşor Dan.

El a afirmat că nu cunoaşte motivele pentru care Ciprian Ciucu a demisionat.

”Eu ştiu că această presiune există şi ea e publică. Motivul pentru care Ciprian Ciucu a demisionat, nu ştiu. El a spus un lucru, eu îl cred. Majoritatea a funcţionat, săptămâna trecută a fost şedinţă de Consiliul General. Eu mă aştept să funcţioneze, pentru că avem discuţii pe proiecte şi mă aştept să funcţioneze”, a precizat Dan.

Întrebat cum va conduce oraşul, dacă PNL iese din coaliţie, edilul a subliniat că este optimist că aceasta va funcţiona în continuare.

”Pentru moment, ea funcţionează şi asta este logica de funcţionare a unei administraţii. Adică au existat nişte alegeri, în alegerile astea, a fost un primar care a avut o majoritate şi el e susţinut de un consiliu care are o majoritate. Noi cu toţii avem o responsabilitate faţă de oamenii care ne-au votat. Am avut un program comun. Eu sunt optimist că această majoritate va funcţiona. În momentul de faţă sunt optimist şi aşa cum am spus, relaţia pe care am avut-o cu ei (cu PNL- n.r.) la nivel local a fost foarte bună”, a spus primarul general.

Întrebat, de asemenea, dacă PNL va susţine candidatul PSD la Primăria Capitalei, anul viitor, actualul primar a explicat că această discuţie este una prematură.

”E foarte mult până atunci, dar, în esenţă, cred că, aşa cum a fost şi acum patru ani şi aşa cum a fost şi acum opt ani, discuţia este dacă bucureştenii vor un primar PSD sau nu şi cu tot ce înseamnă primar PSD –  să facă lucruri de mântuială, să dea bani pe fel de fel de prostii, cum ar fi diplomă de onoare la 50 de ani de căsătorie şi tipul ăsta de chestiuni, să vrea să lucreze cu companii municipale în loc să scoată pe piaţă, ăsta este PSD. Şi eu cred că există o majoritate în Bucureşti care nu vrea modul ăsta de lucru. Cum vor reuşi partidele  de dreapta să răspundă la această solicitare a publicului lor de dreapta? O să vedem. În 2020 ele au fost inteligente şi au au reuşit să ajungă la un acord pentru candidaţii unici şi pentru inclusiv candidatul din Primăria Capialei. Eu cred, însă, că, indiferent cum va fi, alegătorii, oamenii care votează în mod constant, simpatizanţii PNL-ului nu sunt nişte saci cu voturi pe care să-i muţi dintr-o parte în alta. Sunt nişte oameni care vor o economie de piaţă, sunt nişte oameni care vor ca banii lor să se ducă pe chestii serioase, cum ar fi reabilitări de linii de tramvai, cum ar fi rezolvare problemei căldurii şi nu pe fel de fel de prostii care nu duc oraşul niciunde”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Edilul a spus că inclusiv casele de pariuri sunt interesate de voturile de la alegerile din România.

”Mai nou şi casele de pariuri am văzut că devin preocupate de alegerile de diferite tipuri din România. Mai avem un an şi opt luni până atunci, mai sunt foarte multe lucruri de făcut în administraţie şi, bineînţeles, că fiind oameni politici la momentul potrivit o să avem toate discuţiile care sunt necesare”, a precizat Dan.

Întrebat dacă AUR va rupe din voturile PSD, Nicuşor Dan a răspuns că nu este analist politic, dar că a văzul unele sondaje de opinia.

”Nu sunt eu analist politic, bineînţeles că am văzut nişte sondaje, am văzut … Ce-mi spun mie specialiştii îmi spun că creşterea pe care AUR o are în ultimele luni… votanţii pleacă de la PSD spre  AUR. Dar mai mult, să fac o analiză, nu pot, nu sunt eu în măsură”, a răspuns Nicuşor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.