Nicușor Dan anunță că nu va exista un al treilea viceprimar, de la PMP

Primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că, potrivit Codului administrativ, municipalitatea bucureşteană are doi viceprimari, iar PNL şi USR PLUS i-au desemnat deja – Sebastian Bujduveanu şi Vlad Voiculescu.

El a adăugat că îşi doreşte cooptarea PMP pentru o majoritate în Consiliul General, însă o a treia funcţie de viceprimar din partea acestui partid nu ar fi legală, scrie spotmedia.ro.

„Vreau să precizez că s-a rostologit o ştire, care nu are niciun fel de fundament, legată de un al treilea viceprimar. (…) În acest moment, noi funcţionăm după o lege, Codul administrativ, şi Codul administrativ spune că Primăria Capitalei are doi viceprimari şi protocolul semnat de PNL şi USR PLUS vorbeşte de un viceprimar de la PNL şi un viceprimar de la USR PLUS.

Vezi și: Nicușor Dan: Recomand ca oamenii să poarte mască și afară. Primăria Capitalei poate extinde măsurile luate de autoritățile centrale

PNL l-a desemnat – Sebastian Bujduveanu, acum câteva zile, USR PLUS l-a desemnat încă de acum câteva luni pe Vlad Voiculescu. Deci, pe ceea ce înseamnă viceprimari discuţia este închisă”, a afirmat Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, PNL, USR PLUS şi PMP trebuie să ia decizia cu privire la stabilirea majorităţii în Consiliul General.

„În ceea ce priveşte majoritatea din Consiliul General, aici ştiţi că sunt 55 de consilieri, majoritatea simplă este de 28 de consilieri. PNL şi USR PLUS au împreună 29 de consilieri – deci cu unul mai mult decât majoritatea -, PMP are cinci consilieri şi, da, mi-aş dori ca în majoritatea care va guverna Consiliul General să facă parte şi PMP.

Te poate interesa și: Se introduce o nouă taxă pentru cei cu centrale de apartament? Ce spune Nicușor Dan

Dar asta este o decizie pe care trebuie să o ia împreună, după ce este stabilită definitiv componenţa Consiliului General. E o decizie pe care s-o ia împreună consilierii celor trei partide.

Mi-aş dori să fie şi PMP-ul, din două motive: unul – pentru a avea o majoritate mai largă, care să preîntâmpine absenţe sau incidente, care pot să apară oricând; doi: pentru că împreună cu PMP-ul putem să avem majoritatea şi la Consiliul Local al Sectorului 5, singurul la care în momentul ăsta PNL şi USR PLUS nu pot să facă singuri majoritatea”, a explicat Dan.

Legat de eventuale presiuni politice pentru numiri în Primăria Capitalei, el a menţionat că va fi respectată legea, vor fi organizate concursuri deschise pentru fiecare post, la care se poate prezenta oricine.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati