Nicuşor Dan anunţă că s-au depus şase oferte pentru achiziția a 100 de autobuze electrice

0
508
Pixabay

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunţă, joi, că s-au primit şase oferte în cadrul procedurii de achiziţie a unui număr de 100 de autobuze electrice şi urmează evaluarea acestora. Valoarea estimată a contractului depăşeşte 300 de milioane de lei, iar primele 34 de autobuze trebuie livrate în primul an de la semnarea contractului, relatează News.ro.

„A fost finalizată etapa de depunere a ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie a unui număr de 100 de autobuze electrice şi a infrastructurii de încărcare necesară acestora, pentru modernizarea transportului public în comun din Capitală, astăzi fiind ultima zi pentru depunerea acestora”, a transmis, joi, Nicuşor Dan.

Primarul precizează că au fost depuse 6 oferte:

1) BMC TRUCK & BUS

2) SOLARIS BUS & COACH sp. z. o. o.

3) KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET A.S

4) MERCEDES-BENZ TRUCKS & BUSES ROMANIA SRL

5) NEW KOPEL CAR IMPORT

6) Asocierea dintre OTOKAR EUROPE FILIALA BUCUREŞTI (Leader) şi Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.S.

”Urmează etapa de evaluare a ofertelor, astfel încât să putem desemna un câştigător în cel mai scurt timp”, a mai transmis primarul general.

Valoarea totală estimată pentru achiziţionarea celor 100 de autobuze electrice este de 304.670.300 lei fără TVA, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Conform caietului de sarcini, în primul an de la semnarea contractului vor fi livrate 34 de autobuze, restul de 66 urmând să fie livrate anul următor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.