Nicuşor Dan anunță că s-au strâns peste 7 tone de ajutoare de la bucureșteni pentru refugiații din Ucraina

Nicușor Dan, primarul General al Capitalei, a anunțat, luni seara, pe Facebook că instituția a strâns 7 tone de ajutoare în urma donaţiilor făcute de bucureşteni, iar până în prezent 710 refugiaţi au primit diverse forme de asistenţă.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit, luni, şi s-au luat decizii despre coordonarea eforturilor în sprijinul refugiaţilor ucraineni care ajung în Capitală.

„Primăria Capitalei a informat în ședință despre capacitățile de cazare puse la dispoziție pentru refugiați, precum și despre faptul a strâns 7 tone de ajutoare în urma donațiilor făcute de bucureșteni. Centrele de donații puse la dispoziție de primărie sunt Centrul Bebe de București, Centrul pentru Economie Circulară și Centrul de la Academia de Tenis din incinta Arenei Naționale. Conform datelor centralizate de la Direcția Generală de Asistență Socială, 710 refugiați de mai multe naționalități, veniți în București din Ucraina, au primit diverse forme de asistență”, a transmis, luni seara, Nicușor Dan pe Facebook.

Edilul Capitalei a mai spus că în spitalele administrate de primărie au fost puse la dispoziţie 22 de paturi ATI (libere în contextul scăderii cazurilor grave de COVID-19), precum şi 79 de paturi pentru diferite specialităţi chirurgicale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati