Nicuşor Dan anunţă începerea reabilitării unui nou tronson de conductă de termoficare

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, marţi, deschiderea unui nou şantier pentru reabilitarea sistemului de termoficare. Este vorba despre un tronson de conductă cu o lungime de 1,64 kilometri, situat pe strada Apusului din Sectorul 6.

„S-a deschis cel de-al doilea şantier pentru reabilitarea sistemului de termoficare cu fonduri nerambursabile prin POIM. Este vorba despre un tronson de conductă cu o lungime de 1,64 km, situat pe strada Apusului din Sectorul 6 al Capitalei (Obiectivul 25). Acesta este singurul obiectiv care va fi finalizat şi dat în exploatare până la sfârşitul acestui an din cele 25 cu finanţare europeană, conform graficului de execuţie”, a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, lucrările sunt executate de Asocierea S.C. Energomontaj S.A. (Lider) – S.C. Elsaco Electronic S.R.L (Asociat) – Sicor S.R.L (Asociat) – IPCT Instalaţii S.R.L.(Asociat), iar valoarea de execuţie, conform autorizaţiei, este de 6.384.234,56 lei.

În total, spune edilul, Primăria Capitalei va moderniza 210 km reţea de termoficare, cu o valoare de 260 de milioane de euro, din care 200 de milioane euro fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Totodată, şi Compania Termoenergetica a deschis şantiere în mai multe cartiere din sectoarele 1, 2, 4, 5 şi 6 din Capitală pentru lucrări înlocuire a conductelor, modernizare şi reparaţii, astfel încât locuitorii din zonele respective să nu mai fie afectaţi de lipsa apei calde şi a căldurii începând de iarna următoare, arată Nicuşor Dan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati