Nicușor Dan anunță modernizarea sistemului de semaforizare din Capitală

Se modernizează sistemul de semaforizare din Capitală. Joi aa fost semnat contractul de achiziție a studiului de fezabilitate pentru modernizarea şi extinderea semaforizării inteligente: 500 de intersecții vor fi conectate la sistemul centralizat de semaforizare, anunță primarul general, Nicușor Dan.

Acest sistem reprezintă una dintre soluțiile importante pentru fluidizarea traficului și prin aplicarea lui, toate intersecțiile din București vor fi, în timp, modernizate.

Procedura de achiziție a studiului de fezabilitate a fost blocată timp de un an, prin mai multe contestaţii, iar în ianuarie 2024, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor ne-a dat câștig de cauză și am putut continua acest program. 

Proiectul care va fi finanțat cu fonduri PNRR și alte surse nerambursabile, va fi implementat în patru etape: 

În cadrul primei etape vom moderniza și integra în sistemul existent de management al traficului intersecțiile aferente unui număr de 5 axe principale de circulație (coridoare verzi) de pe teritoriul Bucureștiului – Calea Griviței – Bucureștii Noi pentru sectorul 1, Calea Moșilor – Colentina pentru sectorul 2, Șoseaua Berceni pentru sectorul 4, Calea Rahovei – Alexandrei pentru sectorul 5 şi bd. Iuliu Maniu pentru sectorul 6. Vom interveni în 85 de intersecții. 

În cadrul celei de-a doua etape vom moderniza Centrul de trafic existent, software și hardware, inclusiv noi funcționalități recomandate, pentru conectarea intersecțiilor aferente întregului proiect.

În etapa a treia vom realiza un Sistem Integrat de Management al Traficului la nivel Metropolitan pentru fluidizarea traficului, reducerea poluării, creșterea siguranței rutiere și promovarea transportului public. Vom moderniza aproximativ 185 de intersectii existente, incluse în sistemul actual BTMS dar aflate în diverse stadii (fără conexiune prin fibră optică, bucle inductive nefuncționale, etc.). Se au în vedere noi soluții de detecție a vehiculelor (camere video, senzori magnetici, etc.) 

În ultima etapă vom reabilita/moderniza alte 194 intersecții semaforizate existente și le vom înrola în sistemul actual BTMS, la care se vor adăuga 80 de intersecții sau treceri de pietoni, nesemaforizate dar care necesită semaforizare și includere în BTMS”, a scris edilul, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati