Nicușor Dan anunță reabilitarea a încă 41 de kilometri de linie de tramvai/ În decurs de doi ani vor fi reabilitate toate liniile

Primarul Nicuşor Dan anunță că au fost atribuite contractele pentru dirigenţia de şantier şi supervizarea lucrărilor pentru reabilitarea liniilor de tramvai pe o lungime de aproximativ 41 de kilometri.

  • „Din aceste linii, ne apropiem de final cu proiectarea şi urmează să demarăm execuţia lucrărilor pentru 17,3 km, iar pentru restul urmează să atribuim contractele de execuţie în cel mai scurt timp.

În total, vom reabilita aproximativ 50 de km de infrastructură de tramvai, din care 4,25 km aferenţi liniei de tramvai 5 sunt deja în lucru. Prin aceste investiţii, nu vor mai exista linii nemodernizate în Bucureşti”, a scris edilul general, pe Facebook.

Tot miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, Nicuşor Dan, a declarat că în decurs de doi ani vor fi reabilitate toate liniile de tramvai.

„Un tronson a început, cel din Barbu Văcărescu. Pentru celelalte suntem în faza de proiectare, deci contractele sunt semnate şi lucrările efective vor începe într-o lună, două. Pentru celelalte două tronsoane pe care nu le-am atribuit, sunt deja depuse ofertele, deci probabil că vom semna în două luni de acum şi, după cele şase luni de proiectare, cam spre sfârşitul anului vom începe. Deci, toate liniile de tramvai din Bucureşti, într-un an şi jumătate – majoritatea, în doi ani – toate, vor fi reabilitate şi vor permite o circulaţie corectă pe ele”, a spus Nicuşor Dan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati