Nicuşor Dan: Aspectele legate de nefuncţionarea CET Griviţa trebuie lămurite de Consiliul Local Sector 1

Aspectele legate de nefuncţionarea CET Griviţa trebuie lămurite de Consiliul Local Sector 1, pentru că este o companie în subordinea acestei instituţii, a declarat, joi, edilul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

„Noi reuşim să transmitem către aceste blocuri (…) numai că agentul termic vine din CET Vest, din capătul bulevardului Timişoara şi atunci evident că distanţa este foarte lungă, starea conductelor este cea pe care o ştiţi şi atunci când ajunge în zona care era deservită de CET Griviţa, temperatura apei nu mai este cea pe care ne o dorim (…) Este o tensiune între primarul Sectorului 1 şi Consiliul Local Sector 1 pe care o cunoaştem cu toţii. Eu sper ca ambele părţi să aibă înţelepciunea să rezolve această problemă”, a declarat Nicuşor Dan cu prilejul unei declaraţii de presă, scrie Agerpres.

Legat de faptul că directorul Termoenergetica a declarat că intenţionează inclusiv să preia activitatea CET Griviţa, cel puţin temporar, dacă nu se rezolvă altfel problema, Nicuşor Dan a menţionat că este „logic” să se întâmple, numai că a prelua o companie presupune nişte proceduri administrative, printre care se numără testul investitorului privat prudent, notificări la Registrul Comerţului. El a atras atenţia că nu este o chestiune care să se poată rezolva de pe o zi pe alta.

De asemenea, întrebat dacă Consiliul Local Sector 1 ar putea vota predarea fără bani a acestei capacităţi de producţie, edilul general al Capitalei a explicat faptul că, potrivit Codului administrativ, nu se pot transfera bunuri de la o unitate administrativă sau de la o entitate a statului către alta fără plata contravalorii sale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati