Nicuşor Dan: ”Birourile electorale trebuie să ia oricât timp este nevoie pentru a verifica şi a înlătura orice suspiciune”

Primarul Nicuşor Dan, care a câştigat un nou mandat în urma alegerilor de duminică, a afirmat, miercuri seara, că organizarea alegerilor a fost ”inadmisibilă”, acuzând Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) că nu s-a preocupat să adapteze procesul electoral la exemplele de bună practică din alte ţări. Primarul general cere verificarea atentă a tuturor proceselor verbale, în contextul discuţiilor de la Sectoarele 1 şi 2.

  • ”Legitimitatea aleşilor este fundamentul democraţiei. Birourile electorale trebuie să ia oricât timp este nevoie pentru a verifica şi a înlătura orice suspiciune cu privire la corectitudinea procesului electoral”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Acesta apreciază că fapta de a înlocui procesul verbal semnat de membrii comisiei din secţia de votare cu un alt proces verbal trimis biroului electoral este extrem de gravă şi trebuie cercetată urgent de parchete.

”Este anormal de mare numărul de buletine de vot care au ajuns în secţii şi nu au ajuns la alegători”

”Nu am informaţia despre cât de frecventă este această faptă şi dacă a influenţat rezultatul votului. Este anormal de mare numărul de buletine de vot care au ajuns în secţii şi nu au ajuns la alegători şi numărul de buletine de vot care au ajuns la alegători şi nu au mai ajuns în urne. Trebuie făcută o analiză a modului în care buletinele de vot au dispărut”, a mai transmis primarul general.

Acesta afirmă că ”este inadmisibilă organizarea procesului electoral, cu membri ai birourilor electorale la limita epuizării şi formalităţi neîncheiate la câteva zile de la alegeri”.

  • ”AEP nu a avut nicio preocupare în toţi aceşti ani să adapteze procesul electoral la exemplele de bună practică din alte ţări”, a mai transmis Nicuşor Dan.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati