Nicușor Dan: Centrala de apartament va fi interzisă la un moment dat

Aproximativ jumătate din apartamentele conectate la sistemul de termoficare al Capitalei au stat mai bine de o săptămână fără apă caldă, din cauza unei avarii majore. Nicușor Dan spune că se lucrează la modernizarea sistemului, care va funcționa „rezonabil pentru oameni” în 2-3 ani.

  • Edilul nu-i încurajează pe oameni să-și pună centrale de apartament, pentru că vor fi ”interzise la un moment dat”.

Rețeaua va fi refăcută complet în 10 ani, dar, chiar și așa, edilul nu-i încurajează pe oameni să-și pună centrale de apartament.

„Am avut 4-5 zile de probleme generate de o avarie la CET sud, s-a rezolvat, azi 95% din blocuri au apă caldă”, a explicat edilul situația din ultimele zile, potrivit digi24.ro.

Nicușor Dan spune că se lucrează la modernizarea rețelei de termoficare și că acum se pot accesa fonduri pentru acest lucru.

„Când o să avem toată rețeaua de care nu ne-am ocupat 30 de ani refăcută complet? Probabil că în 10 ani” a mai spus Nicușor Dan.

Întrebat dacă e cazul ca bucureștenii să-și instaleze centrale de apartament, în aceste condiții, primarul a spus: „Nu dau sfaturi nimănui. Noi deservim 550.000 de apartamente, aproximativ jumătate din blocurile din București.

Ar fi o catastrofă pentru mediu ca aceste 550.000 de familii să treacă brusc pe centrale cu gaz, pentru că una e să ai sute de mii de centrale pe gaz care scot fumul la înălțimea la care trăim și alta e să ai patru mari CET-uri la marginea orașului, calculate astfel încât fumul să nu se ducă spre cetățeni (…).

Centrala termică de apartament va fi interzisă la un moment dat”, a adăugat primarul Nicuşor Dan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati