Nicuşor Dan: Curtea de Apel Bucureşti a decis menţinerea suspendării lucrărilor la şantierul din Modrogan 1A

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă vineri că Curtea de Apel Bucureşti a decis menţinerea suspendării lucrărilor la şantierul din Modrogan 1A, respingând contestaţia în anulare formulată de investitor.

  • Potrivit primarului, Curtea de Apel Bucureşti a suspendat în 8 iulie 2022 PUZ-ul şi autorizaţia emise de administraţia PSD Firea, motivând că se construieşte pe spaţiul verde, cu încălcarea legii şi că este agresată o zonă construită protejată, încălcându-se regulamentul acesteia, fiind afectată zona de protecţie a monumentului istoric.

”Curtea de Apel Bucureşti a decis ieri menţinerea suspendării lucrărilor la şantierul din Modrogan 1A, respingând contestaţia în anulare formulată de investitor”, spune primarul într-o postare pe Facebook.

El mai arată că ”Curtea de Apel Bucureşti a suspendat în 8 iulie 2022 PUZ-ul şi autorizaţia emise de administraţia PSD Firea, reţinând că: se construieşte pe spaţiul verde, cu încălcarea legii; este agresată o zonă construită protejată, încălcându-se regulamentul acesteia; este afectată zona de protecţie a monumentului istoric (se construiesc blocuri în grădina Palatului Filipescu) şi PUZ-ul a fost aprobat fără avizul Comisiei Tehnice de Urbanism, cu încălcarea legii”.

Nicuşor Dan menţionează că ”construirea de blocuri în grădina Palatului Filipescu este una dintre cele mai mari agresiuni asupra patrimoniului construit din Bucureşti, în condiţiile în care au existat mii de astfel de agresiuni în perioada postdecembristă”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati