Nicușor Dan dă acces Inspectoratului de Stat în Construcții la orice autorizație emisă de PMB

Primarul Nicușor Dan a decis ca Inspectoratul de Stat în Construcții să aibă acces la orice autorizație sau documentație emisă de Primăria Municipiului București sau de Consiliul General în ceea ce privește construcțiile din Capitală.

Nicușor Dan a întors astfel decizia de acum trei săptămâni a Direcției Generale Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul PMB, prin care arhitectul-șef al Capitalei, Ștefan Dumitrașcu (numit în funcție de precedentul primar), refuza solicitarea Inspectoratului de Stat în Construcții de a i se pune la dispoziție o serie de documente, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Primăriei.

Reprezentanții primăriei arată că Nicușor Dan consideră că e nevoie de transparență deplină în București în legătură cu documentele de urbanism și autorizațiile de construcție – atât în ceea ce privește trecutul, cât și viitorul.

„Instituțiile de stat cu atribuții de control, dar și bucureștenii au dreptul să știe cum s-au dat autorizații de construcție în Capitală. A bloca astfel de informații e o sfidare inacceptabilă. Doresc o primărie transparentă și conștientă de responsabilitățile ei în fața publicului”, a afirmat primarul Nicușor Dan

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati