Nicușor Dan, de Ziua Europei: Fac parte din generaţia acelor români care îşi doreau, la începutul anilor ’90, ca România să intre în UE

0
194
Nicusor Dan
Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia Zilei Europei și spune că Uniunea Europeană este un succes. ”Este în responsabilitatea fiecăruia dintre noi să muncim pentru ca acest succes să se amplifice”, a adăugat edilul.

„Ziua Europei este sărbătoarea naţiunilor europene. 9 Mai este răspunsul pragmatic pe care naţiunile europene şi l-au dat imediat după război şi s-a dovedit a fi calea către succes. Fac parte din generaţia acelor români care îşi doreau, la începutul anilor ’90, ca România să intre în UE, să intre în NATO, ca valorile pe care societatea românească le cultivă să fie aliniate cu cele europene şi cu cele euro-atlantice şi sunt foarte bucuros să fiu azi aici, în acest cadru, în care România este parte a UE şi, deci, parte a acestor valori.

Am văzut, chiar în ultimul an, răspunsul pragmatic pe care Uniunea Europeană a ştiut să-l dea la provocarea pandemică pe care a trebuit să o treacă; vedem răspunsul pragmatic pe care Uniunea Europeană este gata să îl dea la criza economică generată de criza sanitară. Deci chiar prin faptul că există dorinţa multor ţări europene de a se alătura acestui proiect politic, Uniunea Europeană este un succes şi este în responsabilitatea fiecăruia dintre noi să muncim pentru ca acest succes să se ampifice”, a declarat Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.