Nicuşor Dan declară că îşi doreşte să fie primarul dreptei unite şi în 2024

0
403
Foto: Facebook / Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că îşi doreşte să fie primarul dreptei unite şi în 2024.

El a spus, marţi, la Digi24.ro, că îşi mai doreşte un mandat de primar general al Capitalei pentru că a continua iniţiativele demarate.

„Evident că eu îmi doresc să continui nişte lucruri pe care le-am început, dar ce este important este cum va fi guvernat Bucureştiul în viitorul mandat 2024-2028. Eu cred că esenţial este să nu lăsăm Bucureştiul PSD-ului”, a spus Nicuşor Dan.

El a evaluat pozitiv, marţi, faptul că sondajele arată că 40% dintre bucureşteni sunt mulţumiţi de direcţia în care merge oraşul, 50% nemulţumiţi şi 10% sunt între cele doua categorii. „Pe aprecierea activităţii mele cam tot pe acolo suntem”, a punctat primarul general al Capitalei.

El a spus că, potrivit ultimului sondaj pe care l-a văzut, are şanse să câştige un nou mandat de primar general dacă reprezentanţii PNL vin cu propriul candidat sau cu varianta în care susţin tacit un candidat al PSD.

Nicuşor Dan s-a arătat „mirat” de procentele pe care le are în sondaje fostul primar al Capitalei Gabriela Firea.

„Nu cred că există vreun parametru la care oraşul să fi stat mai bine în mandatul precedent. Într-adevăr, priorităţile asupra cărora noi ne-am concentrat nu au fost neapărat cele care se văd, ci au fost cele de funcţionare: reţeaua de termie, zona de infrastructură de tramvai, semaforizare inteligentă, care e blocată de şase luni la Curtea de Apel, toate acele faze pregătitoare ale proiectelor care se vor vedea într-un an, doi, trei”, a spus primarul general.

În altă ordine de idei, referitor la faptul că premierul va fi social-democrat, iar un ministru PSD doreşte să ajungă Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a spus că nu vede cum Guvernul poate „încurca administrativ” Municipalitatea.

El a punctat că, în ceea ce priveşte declaraţiile politice, vor fi „acuze de toate părţile” pe măsură ce se apropie campania electorală.

Legat de relaţia cu PNL, Nicuşor Dan a făcut o distincţie între administrativ şi politic. „Administrativ, relaţia cu PNL a funcţionat bine. (…) Într-o coaliţie cu mulţi participanţi lucrurile nu sunt line, dar din punct de vedere administrativ, pe relaţia pe care am avut-o cu PNL, lucrurile au mers bine, aşa cum au mers şi cu USR şi cu PMP”, a adăugat Nicuşor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.