Nicușor Dan, despre achiziţia ELCEN: Nu vor exista bani dacă Guvernul nu ne ajută

Primarul general Nicuşor Dan a declarat luni că banii pentru achiziţia ELCEN, producătorul de energie termică al Capitalei, nu există la acest moment şi nici nu vor exista, dacă Guvernul nu ajută municipalitatea.

În același timp, el a anuntat că Primăria vrea să îi fie extinsă limita de îndatorare, pentru a putea achita prima tranşă.

Precizarile au fost făcute în contextul în care miercuri Consiliul General al Capitalei urmează să dezbată un proiect de hotărâre privind aprobarea acţiunilor necesare în vederea realizării sistemului de alimentare centralizată cu energie termică (SACET) prin transferul de activitate de la ELCEN S.A. la Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti S.A.

„Nu există banii aceştia acum şi nu vor exista dacă Guvernul nu ne ajută. Nu cerem bani de la Guvern. Cerem numai să ne extindă limita de îndatorare, pentru că Bucureştiul, spre deosebire de capitalele europene, este un oraş foarte-foarte puţin îndatorat. Deci, banii aceştia nu există acum. Sperăm ca guvernul să înţeleagă problema şi să ne ajute ca să avem nişte bani cu care să plătim prima tranşă”, a arătat Nicuşor Dan, într-o declaraţie acordată presei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati