Nicușor Dan, despre demolarea Cathedral Plaza: Este un semnal către dezvoltatori, că nu mai merge așa

Turnul de birouri Cathedral Plaza, de lângă Catedrala Sfântul Iosif, poate fi demolat. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a semnat decizia de demolare, aşa cum cer şi deciziile definitive ale judecătorilor.

  • Edilul Capitalei spune că este ”un semnal către dezvoltatori, că nu mai merge așa, și pentru funcționarii care au avut o mare lejeritate în a semna fel de fel de acte”.

”Este un semnal pe de o parte către dezvoltatori, că nu mai merge așa în București și dezvoltarea urbană va fi corectă din momentul ăsta, pe de altă parte pentru funcționarii care mult timp au avut o mare lejeritate în a semna fel de fel de acte. Urmează procedura administrativă de demolare, bineînțeles că nu o să ne ducem, noi, de la primărie, cu ciocănelul, să demolăm. Trebuie să contractăm o firmă de construcții care să proiecteze și să execute lucrările de demolare.

Asta înseamnă o achițizie publică. Înainte de achițizia publică trebuie să facem o cercetare de piață. Proiectarea e o chestiune probabil de 2-3 luni, de asemenea, execuția e o chestiune de un an mai degrabă.”, a precizat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, potrivit stiri.tvr.ro.

Până la demolare există însă o serie de proceduri care trebuie parcurse, iar totul se va prelungi cel puţin un an, a mai explicat edilul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati