Nicuşor Dan, despre situaţia din cartierul Greenfield: Eu susţin menţinerea pe o perioadă de 2 sau 3 ani a drumului existent. Direcţia Silvică Ilfov nu susţine soluţia drumului provizoriu

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a precizat că a avut, marţi, o discuţie cu reprezentaţii locuitorilor din Greenfield şi cu cei ai Direcţiei Silvice Ilfov pe subiectul accesului în cartier. Edilul a adăugat că susţine în continuare să fie menţinut drumul existent pe o perioadă de doi sau trei ani, însă cei de la Direcţia Silvică Ilfov nu sprijină această soluţie. Nicuşor Dan a mai spus că va solicita o întâlnire cu cei din conducerea Romsilva.

„Am avut azi o discuţie cu reprezentaţii locuitorilor din Greenfield şi cu cei ai Direcţiei Silvice Ilfov (structura regională a Romsilva care cuprinde şi pădurile din Bucureşti) pe subiectul accesului în cartier. Eu susţin în continuare menţinerea pe o perioadă determinată (2 sau 3 ani) a drumului existent, fără asfaltări sau extinderi, timp în care dezvoltatorul să realizeze cele trei ieşiri promise din cartier înspre centură şi DN1. Direcţia Silvică Ilfov nu susţine soluţia drumului provizoriu, insistând pe scoaterea definitivă a drumului din domeniul forestier. Voi solicita o întâlnire cu conducerea centrală a Romsilva”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook.
Pe 11 ianuarie, primarul Capitalei Nicuşor Dan afirma că nu este de acord cu realizarea unui drum permanent asfaltat prin pădure în cazul cartierului Greenfield din zona Băneasa, menţionând că investitorul avea obligaţia să facă două drumuri până în Şoseaua de Centură, pe care nu le-a realizat.
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a criticat decizia Poliţiei şi a Romsilva de a închide drumul forestier prin pădurea Băneasa locuitorilor din cartierul Greenfield, considerând că măsura blocării acestui drum este una greşită şi solicitând reprezentanţilor Romsilva să-l deblocheze. Acest drum s-a mai aflat în centrul unul scandal în urmă cu cinci ani.
Romsilva a precizat că măsura închiderii drumului este strict legală, că a avizat pozitiv încă din 2019 scoaterea din fondul forestier a celor trei porţiuni a drumului respectiv şi a manifestat toată deschiderea pentru demersul de preluare a acestuia de către autoritatea publică locală, pentru a fi deschis circulaţiei publice.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati