Nicuşor Dan, despre termoficare: În ultimele trei zile s-a înregistrat o situaţie ”mai grea decât o să fie în această iarnă”

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat, miercuri, că în ultimele trei zile s-a înregistrat o situaţie ”mai grea decât o să fie în această iarnă”, întrucât diferenţele de temperatură au fost foarte mari, iar creşterea presiunii s-a făcut mai lent pentru a nu ceda sistemul mai mult decât a făcut-o.

”O să avem avarii în iarna asta dar nu în ritmul în care am avut în ultimele trei zile”, a mai declarat primarul general.

”În ceea ce priveşte termoficarea, am semnat contractul de finanţare 300 de milioane de euro pentru modernizarea primei bucăţi a reţelei principale, avem promisiunea de a semna un contract de 200 milioane euro pe PNRR. Există un call-center aici la etajul 2 în Primărie, astfel încât să reuşim să informăm cetăţenii despre problemele care apar pe reţea şi să fie fiecare dintre noi la curent cu ce se întâmplă”, a afirmat, miercuri, primarul general, în debutul primei şedinţe a Consiliului General, scrie news.ro.

Nicuşor Dan a făcut referire la o situaţie înregistrată în ultimele zile.

”În particular, în aceste ultime 3 zile am avut o situaţie mai grea decât o să fie în această iarnă, pentru că a fost o diferenţă mare de temperatură în jos şi pentru că reţeaua este aşa cum este, nu se poate opera cu schimbări mari de presiune, pentru că ar plesni mult mai mult decât plesneşte în mod curent.

Ritmul în care a fost crescută presiunea a fost mai mic şi mulţi bucureşteni au avut de suferit. Nu este ceva ce se va întâmpla. O să avem avarii în iarna asta dar nu în ritmul în care am avut în ultimele trei zile”, a mai declarat Dan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati