Nicuşor Dan, discuţie pe tema poluării din Bucureşti cu ministrul Mediului

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, a avut o discuție cu ministrul Mediului, Tánczos Barna, despre poluarea din Bucureşti şi măsurile concrete care pot fi implementate pentru reducerea acesteia. Cei doi au stabilit calendarul extinderii punctelor de măsurare în aglomerarea Bucureşti-Ilfov.

Potrivit primarului general al Bucureștiului, dialogul s-a axat pe problemele urgente ale Bucureștiului – calitatea aerului și procedura europeană de infringement, gestionarea deșeurilor și colectarea separată, soluțiile nepoluante pentru traficul rutier.

“Prima mea întâlnire cu un ministru al Guvernului recent instalat a avut loc la Primăria Capitalei, unde am discutat cu noul ministru, Tanczos Barna.

Dialogul nostru a privit în special problemele urgente ale Bucureștiului – calitatea aerului și procedura europeană de infringement, gestionarea deșeurilor și colectarea separată, soluțiile nepoluante pentru traficul rutier.

Am avansat în legătură cu amplasarea de noi puncte pentru măsurarea calității aerului în București, am convenit de principiu o întâlnire dedicată la Ministerul Mediului, cu participarea primarilor de sector, pentru elaborarea unei viziuni comune în problema deșeurilor din Capitală și am aprofundat subiectele privind pistele de biciclete, modernizarea flotei STB și mașinile electrice.

Vreau să am o colaborare excelentă cu Guvernul României și cu miniștrii cabinetului Cîțu, pentru a rezolva problemele Capitalei”, a scris Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

A fost stabilit calendarul extinderii punctelor de măsurare în aglomerarea Bucureşti-Ilfov

”Una dintre temele discutate a fost situaţia privind calitatea aerului la nivelul municipiului Bucureşti – temă care face obiectul unei proceduri de infringement declanşată de Comisia Europeană împotriva României – precum şi episoadele de creşteri ale poluanţilor înregistrate în ultima perioadă. A fost stabilit calendarul extinderii punctelor de măsurare în aglomerarea Bucureşti-Ilfov, precum şi despre măsurile concrete de îmbunătăţire ale calităţii aerului pe care autoritatea locală urmează le implementeze”, a transmis Ministerul Mediului.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati