Nicusor Dan: DNA investighează suspiciuni de corupție în fosta administrație locală

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat, joi, că DNA investighează suspiciuni de corupţie în administraţia locală bucureşteană, în legătură cu angajaţi ai Administraţiei Fondului Imobiliar, fiind vorba despre lucruri din perioada 2016-2020. 

”Mă bucur că autorităţile din justiţie continuă să intervină şi să investigheze suspiciuni de corupţie din perioada fostei administraţii locale bucureştene, de această dată în legătură cu domeniul imobiliar. Confirm că DNA investighează suspiciuni de corupţie în administraţia locală bucureşteană, în legătură cu angajaţi ai Administraţiei Fondului Imobiliar, fiind vorba despre lucruri din perioada 2016-2020”, a scris, joi, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Primarul general a anunţat că instituţia va oferi tot sprijinul anchetatorilor.

”Primăria Capitalei va oferi tot sprijinul care îi este solicitat în cadrul acestor investigaţii. Nu vom acoperi pe nimeni şi nu acceptăm ca astfel de practici să continue sub umbrela administraţiei municipale”, a mai transmis primarul general.

DNA, percheziții în București, Ilfov și Giurgiu

Procurorii DNA au făcut, joi, 26 de percheziţii într-un dosar care vizează atribuirea nelegală a unor locuinţe din fondul locativ de stat. Deschiderile au avut loc în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu, iar una la un cabinet notarial, potrivit unui comunicat de presă.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada -2018 – 2020, în legătură cu atribuirea nelegală a unor locuințe din fondul locativ de stat.

În cursul zilei de 20 mai 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 26 locații situate în municipiul București și județele Giurgiu și Ilfov, dintre care una este sediul unui cabinet notarial, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.”, a anunțat DNA.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati