Nicușor Dan: ”E o veste bună că dezvoltatorul One a eșuat în a dizolva un ONG care îi contestă proiectele (o decizie de vineri a Tribunalului Cluj)”

1
63
Nicușor Dan susține că cei din Sectoarele 2 și 3 nu vor mai rămâne la iarnă fără apă caldă: ,,această situație se va termina mâine când se încheie lucrările''
Nicușor Dan susține că cei din Sectoarele 2 și 3 nu vor mai rămâne la iarnă fără apă caldă: ,,această situație se va termina mâine când se încheie lucrările''

Primarul Nicuşor Dan a precizat că este bine că dezvoltatorul One a eşuat în a dizolva o organizaţiei neguvernamentală care îi contestă proiectele, printr-o decizie a Tribunalului Bucureşti.

  • „Problema e că sunt mai multe ONG-urile care apăra interesele dezvoltatorilor decât cele care apără interesul public”, a mai spus edilul general.
„E o veste bună că dezvoltatorul One a eşuat în a dizolva un ONG care îi contestă proiectele (o decizie de vineri a Tribunalului Cluj). Săptămâna trecută a apărut însă un nou ONG care apară interesele ilegitime ale dezvoltatorilor (de data asta PUZ sector 2). Nu contest evident dreptul de asociere. Problema e că sunt mai multe ONG-urile care apăra interesele dezvoltatorilor decât cele care apără interesul public. Şi asta este o problemă de sistem”, a scris Nicuşor Dan, luni, pe pagina de Facebook.
  • El a mai spus că „mai multe faţete ale acestei probleme de sistem, care ar trebui să ne preocupe chiar dacă nu ne interesează urbanismul, în articolul meu «Corupţia imobiliară este un pericol la adresa democraţiei»”.

Pe 21 decembrie 2023, Judecătoria Sectorului 5 a admis cererea depusă de un dezvoltator imobiliar privind dizolvarea pe cale judecătorească a Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, fondată de Nicuşor Dan în urmă cu 15 ani, entitate care a reuşit să blocheze, în această perioadă, numeroase proiecte considerate nefaste pentru oraş întrucât reduceau spaţii verzi sau afectau imobile de patrimoniu. Decizia nu este definitivă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.