Nicușor Dan: Facem economie anuală de 2 milioane de lei prin redistribuirea mai eficientă a autobuzelor și troleibuzelor către depouri mai apropiate de capetele de linii

În ultimii doi ani și jumătate, a fost optimizată rețeaua de transport public astfel încât să corespundă mai bine nevoilor călătorilor, iar procesul va continua, spune Primăria Capitalei.

“Facem o economie anuală de 2 milioane de lei prin redistribuirea mai eficientă a autobuzelor și troleibuzelor către autobaze/depouri mai apropiate de capetele de linii. 

Am extins si înființat trasee prin introducerea transportului public în zone care nu beneficiau de acest serviciu sau unde variantele erau insuficiente, cum ar fi cartierul ”Dimri” din Prelungirea Ghencea, zona Greenfield, Complexul Therme, Iuliu Hatieganu – Nicolae Grigorescu, Bd. Mircea Vodă, Splaiul Unirii, str. Romancierilor

Am optimizat trasee (361, 102, 304, 261, 117, 381, 232), au fost eliminate linii de transport pe care autobuzele sau troleibuzele circulau aproape goale, acestea fiind redirecționate către trasee mai aglomerate, s-au creat legături mai rapide (cum ar fi linia 182 spre bd. Lacul Tei), îmbunătățirea conectivității pe axa N – S respectiv Berceni – Bd. Ghencea.

Autobuzele Mercedes Hibrid (care au o capacitate mai mare de transport) au fost redistribuite pe linii cu număr mai mare de călători (117, 331) și s-a îmbunătățit programul de circulație pe liniile: 7, 381, 69, 24, 45, 232, 168, 368, 138.  

A fost reorganizat transportul de noapte –  Adaptarea programului liniilor de noapte cerințelor actuale prin funcționarea acestora la un interval fix și predictibil, extinderea rețelei de transport de noapte (liniile N101-N119 si N1/N10).

Toate aceste măsuri sunt completate de achiziționarea de noi mijloace de transport: 100 de tramvaie moderne, 100 de autobuze electrice, 22 de troleibuze și 100 de troleibuze.

Mulțumesc Asociației de Dezvoltare Intercomunitară – TPBI pentru efortul susținut de a optimiza trasee și STB pentru punerea în practică a măsurilor”, a transmis primarul general, Nicușor Dan:

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati