Nicuşor Dan: Ieri am acoperit acel împrumut de 555 de milioane pe care BERD l-a oferit Municipalităţii în anul 2020

Primarul Nicuşor Dan anunță că obligaţiunile emise de către PMB intră vineri la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti, aceasta fiind a 7-a emisiune pe care Primăria Capitalei o emite, începând cu anul 2015.

  • Edilul general a adăugat că, joi, a acoperit acel împrumut de 555 de milioane pe care BERD l-a oferit Municipalităţii în anul 2020.
„Obligaţiunile emise de Primăria Municipiului Bucureşti intră astăzi la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti, aceasta fiind a 7-a emisiune pe care Primăria Capitalei o emite, începând cu anul 2015. La fel ca anul trecut, emiterea obligaţiunilor municipale ale Primăriei Capitalei a fost un succes. Ieri am acoperit acel împrumut de 555 de milioane pe care BERD l-a oferit Municipalităţii în anul 2020. Mulţumesc de asemenea şi consorţiului de bănci care a subscris. Faptul că Fitch ne-a îmbunătăţit ratingul individual dovedeşte că suntem serioşi, că am recâştigat încrederea pieţei de capital şi a pieţei în general”, a scris Nicuşor Dan, vineri pe Facebook.
Edilul a adăugat că Primăria Capitalei plănuieşte să iasă în curând cu alte două împrumuturi, 150 de milioane de lei pentru investiţii şi aproximativ 170 de milioane de lei pentru refinanţarea unor rate pe care le avem de plătit.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati