Nicușor Dan: Îi rog pe bucureșteni să nu protesteze violent! Probabil că vom fi mult mai bine, în două luni

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit despre protestele din Capitală și a făcut apel la solidaritate. Astfel, el i-a rugat pe cei care protestează față de restricțiile impuse în România în contextul pandemiei de COVID-19 să o facă fără violență și să se gândească la cei pe care pot să-i pună în pericol.

Nicuşor Dan a declarat, la începutul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, că este o perioadă dificilă şi pentru personalul medical, şi pentru cei care au rude internate cu COVID, în fiecare zi în Capitală fiind depistate peste o mie de persoane infectate.

„Vreau să fac un comentariu legat de criza sanitară în care ne aflăm. Este nevoie de un efort de solidaritate din partea tuturor bucureștenilor și din partea tuturor românilor. Înțeleg că este greu pentru toată lumea după un an de restricții, însă este și mai greu pentru persoanele din sistemul sanitar și este și mai greu pentru persoanele care au rude, prieteni în spital cu această boală. Suntem în criză sanitară”, spune Nicușor Dan.

”Probabil că vom fi mult mai bine, în două luni”

El menționează că aproape în fiecare zi sunt peste 1000 de persoane infectate cu Covid-19 în Capitală.

„Este nevoie de efortul nostru, al tuturor, pentru a trece de această perioadă dificilă. Pe măsură ce vaccinarea evoluează, probabil că vom fi mult mai bine, în două luni. Este nevoie de efortul nostru pentru acest interval. Evident că oricine are dreptul să-și expună opinia în democrație, evident că oricine are dreptul să protesteze împotriva deciziilor autorităților, însă îi rog pe cei care o fac să protesteze fără violențe și să o facă gândindu-se la cei pe care pot să-i pună în pericol”, conchide primarul general al Capitalei.

Reamintim că în noaptea de luni spre marți, mai mulți bucureșteni au protestat violent în centrul Capitalei. Mai mulți jandarmi au fost răniți în confruntări.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati