Nicuşor Dan: ”În centrul Capitalei au fost amenajate peste 30.000 de locuri de parcare cu plată. Vrem să ajungem la 90.000”

0
334
Primarul General al Capitalei înregistrează restanțe mari.
Primarul General al Capitalei înregistrează restanțe mari.

Primarul Nicuşor Dan a informat, joi, că în centrul Capitalei au fost amenajate peste 30.000 de locuri de parcare cu plată. Edilul speră ca numărul acestora va depăşi 90.000.

El a admis că se aştepta la opoziţie din partea bucureştenilor în ceea ce priveşte taxarea parcării, dar este bucuros că aceştia au luat măsura ca atare.

„O măsură pe care sunt foarte bucuros că bucureştenii au preluat-o ca atare – aceea de a taxa parcarea… Vrem să ajungem la 90.000 în zona centrală şi după aceea vedem extinderea. În zonele unde am implementat-o deja, se simte”, a afirmat primarul general, pentru RFI, potrivit Agerpres.

Nicuşor Dan a precizat, totodată, că îşi dorea ca elaborarea studiului de fezabilitate privind sistemul de semaforizare inteligentă să înceapă în ianuarie 2023, dar atribuirea contractului a fost blocată în urma contestaţiilor.

Proiectul de modernizare a semafoarelor are patru etape şi este finanţat prin PNRR.

„Mai mult de 95% (dintre semafoare – n.r.) nu iau decizii în timp real. Rămân la schema pe care o au, indiferent ce se întâmplă în trafic. Soluţia e să schimbi modul în care se văd maşinile, pe cameră optică, în loc de banda inductivă pe care o agăţi sau care la îngheţ-dezgheţ nu rezistă. În al doilea rând, ele toate trebuie conectate cu serverul central care să ia decizii în timp real şi care să modifice intervalele de verde-roşu. Eu mi-aş fi dorit ca studiul de fezabilitate să înceapă în ianuarie. Am făcut prefezabilitate în care am luat toate intersecţiile şi am văzut ce e în toate cele 500. Apoi am făcut documentaţia de atribuire. Am şi atribuit, dar iată că ne-au blocat contestaţiile între competitori. Din momentul în care începem studiul de fezabilitate durează cam trei ani implementarea, cu totul, pentru că trebuie să faci procedură de achiziţie şi pentru materiale, pentru instalarea lor”, a explicat edilul general.

Potrivit acestuia, administraţia locală îşi doreşte să încurajeze bucureştenii să folosească transportul public.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.