Nicușor Dan, întrevedere cu reprezentanți ai operatorilor economici din Centrul Vechi

Primarul General, Nicușor Dan, s-a întâlnit vineri, la sediul Primăriei Capitalei, cu reprezentanți ai operatorilor economici din Centrul Vechi, pentru a discuta despre activitățile comerciale din zonă.

“Am avut astăzi o discuție foarte bună cu agenții economici din Centrul Vechi în care am abordat o serie de probleme care țin de siguranță și de estetica acestei zone protejate. 

 Le-am dat termen ca până la data de 1 iulie să desființeze construcțiile ilegale de pe domeniul public precum terasele închise, podine din lemn și orice alte elemente care nu respectă regulamentele de urbanism și care limitează accesul autospecialelor ISU. 

 Terasele trebuie să respecte limita de spațiu impusă de lege, astfel încât să păstreze un culoar de minim 4 metri pentru a permite trecerea mașinilor de intervenție.  

 Toți operatorii economici prezenți au afirmat intenția de a intra în legalitate inclusiv în privința copertinelor și firmelor luminoase de pe clădiri. În acest sens, vor începe demersurile prin solicitarea autorizațiilor de construcție pentru toate aceste elemente. 

 Totodată, am decis că vom lucra împreună la stabilirea unui program pentru scoaterea și ridicarea gunoiului și pentru spălarea străzilor din Centrul Vechi. Acest program nu va fi suprapus cu orarul de aprovizionare”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati