Primarul Nicuşor Dan a invitat firmele interesate să se înscrie la licitaţia pentru lucrările de consolidare şi renovare a Muzeului Gheorghe Tattarescu, din str. Domniţa Anastasia nr. 7.
- „Valoarea contractului, care beneficiază de finanţare PNRR, este de 12,9 milioane lei. Durata estimată de realizare a proiectării şi execuţiei lucrărilor este de 26 de luni, perioada de garanţie este de 5 ani, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 15 noiembrie”, a mai spus edilul.
„Invit firmele interesate să se înscrie la licitaţia pentru lucrările de consolidare şi renovare a Muzeului Gheorghe Tattarescu, din str. Domniţa Anastasia nr. 7. Valoarea contractului, care beneficiază de finanţare PNRR, este de 12,9 milioane lei. Durata estimată de realizare a proiectării şi execuţiei lucrărilor este de 26 de luni, perioada de garanţie este de 5 ani, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 15 noiembrie”, a scris Nicuşor Dan, joi, pe pagina de Facebook.
Edilul general a adăugat că locuinţa pictorului Gheorghe Tattarescu, construită în anul 1855, este singura reşedinţă particulară în formă de han, a cărei vechime ajunge la începutul secolului al XIX-lea.
- „Muzeul Gheorghe Tattarescu include un bogat patrimoniu de pictură, grafică, artă decorativă, documente şi piese de mobilier, ce au aparţinut atât artistului, cât şi familiei acestuia: Georgeta Werthaimer, Micaela Eleutheriade, Florence Werthaimer. Gheorghe Tattarescu a fost întemeietorul Şcolii Naţionale de Arte Frumoase (1864), iar operele sale plastice sunt prezente în numeroase muzee şi colecţii din ţară şi străinătate. Tattarescu a fost, de asemenea, cel mai de seamă pictor religios din România: a pictat 58 de biserici, printre care cele din Bucureşti: Colţea, Zlătari, Sf. Spiridon, Creţulescu şi Enei”, a mai precizat Dan.