Nicuşor Dan, la Centrul pentru victimele violenţei domestice: ”Abuzul nu e iubire”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a vizitat Centrul de Primire în Regim de Urgenţă pentru Victimele Violenţei Domestice, în contextul zilei de 8 Martie. 
Edilul a remarcat că aceste femei au avut puterea „să se smulgă din relaţii toxice şi abuzive” şi a subliniat că abuzul nu înseamnă iubire.

„De Ziua Femeii, am vizitat nişte doamne extrem de puternice şi de frumoase. Femeile de la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă pentru Victimele Violenţei Domestice sunt adevărate luptătoare, care au avut puterea să se smulgă din relaţii toxice şi abuzive din care au rămas cu traume atât ele, cât şi copiii lor. Abuzul nu este iubire! Violenţa domestică îmbracă nenumărate forme şi este un subiect despre care vorbim prea puţin”, a scris primarul general pe pagina de Facebook.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) oferă găzduire pentru o perioadă determinată femeilor care se confruntă cu violenţa domestică, precum şi consiliere psihologică sau juridică, precizează Nicușor Dan.

„Încurajez toate femeile care se confruntă cu abuzuri în familie să solicite sprijinul DGASMB. Acestea pot suna la numărul de telefon 021 9524, iar o echipă de urgenţă le va prelua din locaţia în care se află pentru a le oferi adăpost”, a menţionat Nicuşor Dan.

În 2022, în cadrul centrului au fost găzduite 60 de femei victime ale violenţei domestice, alături de 82 de copii.

Femeile aflate în situaţii de dificultate se pot adresa şi Centrului de Informare şi sprijin pentru Femei, acolo unde sunt puse la dispoziţie gratuit servicii de îndrumare psihologică şi juridică, a mai precizat primarul general. Centrul se află pe str. Lucreţiu Pătrăşcanu, nr. 17, Sector 3, iar programările se pot face la numărul de telefon 0758.047.398.

De asemenea, Nicuşor Dan, a transmis „un gând bun” tuturor doamnelor şi domnişoarelor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati