Nicușor Dan la inaugurarea monumentului de la Sala Dalles: „Este o datorie de onoare pe care o împlinim azi faţă de nişte tineri care şi-au dat viaţa”

Astăzi a fost inaugurat la Sala Dalles un monument dedicat martirilor revoluției din 1989. La eveniment au participat atât Nicușor Dan cât și Clotilde Armand.
„Am participat astăzi la inaugurarea monumentului de for public „Eroii martiri de la Sala Dalles din 21 decembrie 1989”, dedicat eroilor căzuți pentru libertate în timpul Revoluției.
Lucrarea, realizată de artistul plastic Cătălin Dragoș Munteanu, este amplasată la intersecția Bd Nicolae Bălcescu cu strada Traian Vuia, sectorul 1.
Este o datorie de onoare pe care o împlinim azi faţă de nişte tineri care şi-au dat viaţa pentru libertate. Acum, că trăim în libertate de 30-40 de ani, ni se pare tuturor că e de la sine înţeleasă această libertate şi că ni se cuvine.
Şi acesta este unul din rosturile acestui monument, să aducă tuturor aminte, şi mai ales tinerilor, că libertatea nu e de la sine înţeleasă, că a trebuit ca nişte oameni să moară pentru ea, şi că ea odată câştigată, nu e definitivă, de asemenea.
Cred că avem două obligaţii faţă de aceşti tineri: să nu-i uităm, să nu uităm gestul pe care ei l-au făcut pentru noi şi să facem din ţara asta ceva cât mai aproape din ce voiau ei să facă.”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati