Nicușor Dan, la Summitul Capitalelor Europene pentru Arhitectură: „Bucureştiului îi lipseşte un mare spaţiu public de întâlnire, central”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat într-o postare pe Facebook, cu ocazia participării la Summitul Capitalelor Europene pentru Arhitectură, Urbanism și Administrație, că „pentru București avem, în prezent, trei priorități legate de urbanism: dezvoltarea orașului pe baze corecte și științifice, crearea de spații verzi și protejarea patrimoniului”.

  • Printre nevoile identificate se numără amenajarea unui mare spațiu public central, cum ar fi esplanada Bibliotecii Naționale, și crearea unei păduri urbane în spatele stadionului Ghencea, pentru a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor.

Edilul a precizat că asemenea proiecte ar putea fi reglementate de noul Planul Urbanistic General la care se lucrează în continuare.

Foto: Facebook/ Nicușor Dan
  • „Asemenea proiecte ar putea fi reglementate de noul Planul Urbanistic General la care lucrăm acum. Suntem la faza de observații asupra studiului sinteză, realizat de Universitatea de Arhitectură Ion Mincu și colaboratori, care identifică problemele şi oferă soluţiile pentru a avea un adevărat PUG.

După finalizarea acestui studiu, vom avea propunerea de plan, urmată de avizele de la aproximativ 40 de instituţii și votul în Consiliul General.

Summitul a reunit reprezentanți ai orașelor București, Chișinău, Maribor, Varșovia, Tirana, Budapesta, Lviv, Copenhaga, Zagreb, care au împărtășit din experiențele lor din mediul administrativ, alături de cele din mediul profesional, de arhitectură, design și urbanism.
Astfel de întâlniri cu experți în domeniu îi ajută pe decidenţi să înţeleagă principiile de dezvoltare ale oraşelor. Trebuie să existe o armonie între mediul decizional și cel profesional”, a menționat Nicușor Dan în postarea sa.
  • Evenimentul a fost organizat de către Primăria Capitalei, în parteneriat cu Filiala București a Ordinului Arhitecților din România, la Muzeul Național de Artă al României.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati