Nicuşor Dan: Lucrările efective la planşeul de la Unirii nu vor începe mai devreme de 2025 / Vrem să facem linii de tramvai între Mitropolie și Piaţa Sfântul Gheorghe

0
371

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat, luni, că lucrările de reparaţii la planşeul din Piaţa Unirii nu vor începe mai devreme de 2025, scrie Agerpres.

„Lucrările efective nu vor începe mai devreme de 2025”, a spus primarul general la Digi 24.

El a menţionat că marţi, la sediul Primăriei Capitalei, va avea loc o întâlnire a specialiştilor, dar şi a reprezentanţilor PMB, ai Primăriei Sectorului 4 şi ai Apelor Române, pentru a discuta despre coordonarea lucrărilor.

Pe de altă parte, primarul general a subliniat că deocamdată nu se ştie cât de afectată va fi Piaţa Unirii de lucrările de reparaţii. Acest aspect va fi stabilit abia peste câteva luni, atunci când se va şti cum vor fi realizate lucrările de reparaţii.

”Există două variante: fie se poate consolida de sus în jos, caz în care nu trebuie să facem nimic la suprafaţă; fie trebuie să săpăm tot, ca să punem planşeul din nou. Acest planşeu este lângă linia de metrou 1. Deci nu se pune problema ca metroul, chiar în a doua variantă, în care se sapă, să nu funcţioneze. Iar linia 3 de metrou trece pe dedesubt. Nu se pune problema de afectare a metroului. În schimb, în varianta a doua se pune problema de o afectare a circulaţiei rutiere la suprafaţă. În ipoteza în care vom merge pe această soluţie, trebuie să avem o soluţie inteligentă pentru un an şi jumătate – doi, cât vor dura lucrările”, a precizat Nicuşor Dan.

Linii de tramvai între Mitropolie și Piaţa Sfântul Gheorghe

El a menţionat că a fost contractat un studiu de fezabilitate pentru a prelungi liniile de tramvai care au fost „în mod artificial” întrerupte, atunci când s-au realizat lucrările pentru centrul civic şi Bulevardul Unirii.

„Sunt tramvaie, de exemplu 32 care se opreşte la Mitropolie, sunt alte tramvaie care se opresc la Piaţa Sfântul Gheorghe. Ce vrem noi să facem este să le unim prin Piaţa Unirii, în aşa fel încât să avem nişte diagonale, prin centrul oraşului”, a spus edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.