Nicuşor Dan: Mandatul arhitectului şef a încetat la sfârşitul săptămânii trecute

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat luni că mandatul arhitectului şef al Capitalei, Adrian Bold, a încetat la sfârşitul săptămânii trecute şi că Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici urmează să valideze o numire interimară.

„Suntem într-o situaţie extraordinară pe această chestiune, în sensul că mandatul arhitectului şef a încetat la sfârşitul săptămânii trecute şi suntem într-o perioadă de cinci zile în care ANFP-ul trebuie să valideze numirea temporară a noului arhitect şef. De aceea, în această săptămână, Municipiul Bucureşti nu are arhitect şef”, a spus Nicuşor Dan, în cadrul şedinţei CGMB, potrivit Agerpres.

Conform unor surse din cadrul Municipalităţii, funcţia de arhitect şef al Capitalei urmează să fie deţinută interimar de către directorul executiv al Direcţiei Urbanism din Primăria Capitalei, Matei Damian.

Decizia vine în contextul în care Adrian Bold, cel care a ocupat funcţia până în prezent, iese la pensie.

În noiembrie 2020, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţa că Adrian Bold a fost numit din nou în funcţia de arhitect şef al Capitalei, în baza unei dispoziţii semnate de fostul edil general, Gabriela Firea, pe data de 28 octombrie. El menţiona că fosta administraţie nu ar fi întocmit corect actele de demitere în cazul lui Adrian Bold, în 2017, iar instanţa a anulat decizia privind încetarea raportului de serviciu.

În octombrie 2017, Gabriela Firea a decis eliberarea din funcţia de arhitect-şef al Capitalei a lui Adrian Bold, la propunerea comisiei de disciplină, informa Biroul de presă al PMB, la momentul respectiv.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati