Nicușor Dan: Mandatul pe care l-a avut Firea a fost dezastruos. Am găsit la Primărie datorii de miliarde de lei

1
376
nicusor dan firea

Datoriile acumulate la Primăria Capitalei, care blochează investițiile atât de necesare pentru oraș, sunt din nou un motiv de dispută între actualul și fostul primar. În emisiunea „În fața ta”, de la Digi24, Nicușor Dan o acuză pe Gabriela Firea că i-a lăsat conturile pe minus cu miliarde de lei. În schimb, Gabriela Firea susține că edilul prezintă doar cifre care îl pun într-o lumină bună, iar pe celelalte le ascunde sub preș.

„Ce nu e normal e să ai datorii curente cum am găsit noi de 3 miliarde de lei. Și oricare din acele 200, 300 de firme și persoane fizice puteau sa blocheze contul și au făcut-o vreo 15 dintre ei. Asta nu e normal. E problema ei. Mandatul pe care l-a avut a fost dezastruos. Nu doar Firea, ci tot PSD-ul, pentru că ea a avut un consiliu care i-a aprobat execuțiile bugetare, proiectele de investiții din care nu am văzut nimic, nici început, nici terminat. Vorbește de o datorie de 400 milioane. Incorect. Termoenergetica 400 milioane, dar uită că a dus compania precedentă în faliment”, a declarat Nicușor Dan la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, care va fi difuzată duminică.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/nicusor-dan-atac-la-gabriela-firea-mandatul-pe-care-l-a-avut-a-fost-dezastruos-am-gasit-la-primarie-datorii-de-miliarde-de-lei-2524067

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Invitată vineri în emisiunea „Studio politic”, de la Digi24, Gabriela Firea a spus că Nicușor Dan prezintă doar cifrele care îl pun într-o lumină bună și îl provoacă să arate încasările pe care le-a avut la Primăria Capitalei în cei trei ani de mandat.

„Dnul Nicușor Dan întotdeauna prezintă cifrele care îi plac, pe celelalte care îl pun într-o situație vulnerabilă, le ascunde sub preș”, susține Firea.

„În primul rând marota transformată 100% în minciună că a plătit datoriile a picat chiar în aceste zile. (…) Are în continuare 11 companii pe care multe le consideră în continuare foarte utile, deși în campania electorală le denigra, iar acum aceste 11 societăți au 2,5 miliarde datorii, aproape cele trei de care vorbea la începutul mandatului acum 3 ani. Cu jumătate din societăți are în continuare aceeași sumă mare ca datorie. Unde sunt economiile?”, mai spune ea.

Gabriela Firea spune că Nicușor Dan a primit mai mulți bani de la Ministerul Finanțelor decât a primit ea, chiar dublu în unele luni și îi lansează invitația să-și compare tabelele cu încasări.

„Îl rog pe domnul Nicușor Dan să vină cu tabelul cu toate încasările pe care le-a avut la Primăria Capitalei. Cota primită de la Ministerul de Finanțe trei ani de zile și eu să am de asemenea tabelul meu”, a mai spus Firea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.