Nicușor Dan: Măsuri speciale pentru perioada de canicula extremă. Au fost distribuite 15.000 de sticle de apă

Primăria Capitalei a anunțat măsuri speciale pentru perioada de canicula extremă. Au fost distribuite 15.000 de sticle de apă către trei instituții vitale ale orașului: Serviciul de Ambulanță București, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București și Jandarmeria Capitalei. Fiecare instituție a primit câte 5.000 de sticle de apă pentru a sprijini atât personalul activ pe teren, cât și cetățenii aflați în nevoie.

Primarul Nicușor Dan a anunțat, prin intermediul unei postări pe Facebook, că persoanele vârstnice au la dispoziție spații special amenajate unde pot scăpa de căldura excesivă. Centrul OMINIS și centrul de zi Perla sunt deschise în weekend, oferind un refugiu răcoros, important în special pentru sănătatea seniorilor din comunitate.

Toate mijloacele de transport în comun sunt dotate cu aer condiționat

Primăria Capitalei a luat măsuri pentru a asigura că toate mijloacele de transport în comun care circulă în acest weekend sunt dotate cu aer condiționat. Nicușor Dan a specificat că toate troleibuzele Solaris vor fi operative, inclusiv pe liniile neautonome, și că tramvaiele Imperio vor fi testate pe linia 11, pentru a asigura confortul călătorilor în condiții de temperaturi ridicate. În plus, săptămâna viitoare vor fi introduse noi mijloace de transport echipate corespunzător, pentru a îmbunătăți condițiile de deplasare pe rutele care până acum nu beneficiau de această facilitare.

Sursa: B1

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati