Nicușor Dan: ”Modul în care se dezvoltă urbanistic un oraș influențează și potențialii investitori. Capitala nu stă deloc grozav”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță că a participat la o discuție constructivă cu reprezentanți ai autorităților centrale și locale, precum și cu investitori din domeniul imobiliar.

  • ”Modul în care se dezvoltă urbanistic un oraș influențează în mod evident și potențialii investitori, iar din acest punct de vedere Capitala nu stă deloc grozav”, spune primarul. 

”De 17 ani Bucureștiul se sufocă. Începând cu anul 2005, de când România a primit undă verde pentru aderarea la Uniunea Europeană, sectorul imobiliar a crescut foarte mult, însă dezvoltarea infrastructurii nu a ținut pasul cu volumul de construcții. Modul în care se dezvoltă urbanistic un oraș influențează în mod evident și potențialii investitori, iar din acest punct de vedere Capitala nu stă deloc grozav”, spune primarul, într-o postare pe Facebook.

PMB are 500 de litigii pe ceea ce înseamnă urbanism

”În momentul de față avem 500 de litigii pe ceea ce înseamnă urbanism, în mare majoritate este vorba de autorizații emise în administrațiile precedente și contestate de vecini. Multe dintre acestea sunt anulate sau suspendate de instanțe pentru că nu au fost emise legal. O mare parte munca Direcției de Urbanism este dedicată rezolvării acestor dosare. În paralel, încercăm să reducem timpii în care emitem autorizații și certificate”, adaugă edilul.

În privința PUG, Nicușor Dan precizează că este optimist că până la sfârșitul anului 2023 acesta să fie elaborat: ”În acest sens sper ca la finalul lunii să semnăm actul adițional cu Universitatea de Arhitectură”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati