„Îmi doresc foarte tare să câştig şi îmi doresc foarte tare ca, în majoritatea pe care o vom crea (…), PNL-ul să participe. Şi atunci nu cred că este productiv să ne spunem lucruri care evident vor rămâne (…). Ce face domnia sa, depinde de domnia sa. Eu n-o să îl atac (…). Toţi aceşti 3 ani şi jumătate relaţia mea cu publicul PNL a fost foarte importantă, am încercat (…) să le satisfac aşteptările, nu o să atac PNL şi pe Burduja în această campanie”, a afirmat Nicuşor Dan, cu prilejul unei conferinţe prilejuite de începerea lucrărilor de punere în siguranţă a Hanului Solacolu.

Întrebat de jurnalişti referitor la ultimul sondaj de opinie, el a punctat că acesta reprezintă „o poză de moment”, iar Cristian Popescu Piedone rămâne principalul contracandidat.

„Am făcut şi eu un sondaj (…) când candidaţii erau cumva aceiaşi cu cei de azi şi cumva converg datele pe care noi le-am strâns acolo cu cele din sondajele prezentate. E clar că Cristian Popescu Piedone şi Gabriela Firea împart acelaşi bazin electoral, oameni care de-a lungul timpului au votat cu PSD (…) În opinia mea, bazat pe sondajul pe care l-am făcut şi pe discuţiile pe care voluntarii noştri le au cu oameni în stradă, Cristian Popescu Piedone rămâne principalul contracandidat”, a menţionat edilul general al Capitalei.

El a subliniat importanţa mobilizării cetăţenilor la urne, indiferent dacă Popescu Piedone se retrage sau nu din cursa pentru Primăria Capitalei.

„În oricare din variante, fie că domnia sa se retrage, fie că rămâne în cursă, este foarte importantă informarea oamenilor de ce s-a întâmplat în aceşti trei ani şi jumătate şi este foarte importantă mobilizarea, pentru că sunt bazine de oameni care sunt relativ egale – stânga, dreapta sau PSD, anti-PSD şi cei care vin mai mulţi la vot, vor avea câştig de cauză”, a punctat Nicuşor Dan.