Nicuşor Dan: O creştere a taxelor reprezintă o idee „foarte nefericită”/ Măsura propusă de edil

0
212
Nicușor Dan susține că cei din Sectoarele 2 și 3 nu vor mai rămâne la iarnă fără apă caldă: ,,această situație se va termina mâine când se încheie lucrările''
Nicușor Dan susține că cei din Sectoarele 2 și 3 nu vor mai rămâne la iarnă fără apă caldă: ,,această situație se va termina mâine când se încheie lucrările''

Primarul general, Nicuşor Dan, a apreciat joi că o creştere a taxelor reprezintă o idee „foarte nefericită”, deoarece mediul privat a ajuns „la o oarecare limită” din acest punct de vedere, scrie Agerpres.

„Cred că creşterea de taxe este foarte nefericită, în acest moment, pentru că avem un mediu privat care este deja la o oarecare limită în ceea ce priveşte taxarea. Eu prefer ca Guvernul să renunţe la o parte din investiţiile publice pe care le are şi să nu taxeze în plus mediul privat”, a spus el, pentru TVR Info.

  • În schimb, Nicuşor Dan a precizat că „trebuie reduse” cheltuielile aparatului bugetar şi a reamintit că PMB a desfiinţat 15 companii municipale, din care au plecat peste 4.000 de oameni, în ultimii trei ani.

De asemenea, recent a propus desfiinţarea altor şapte instituţii subordonate PMB.

Pe de altă parte, Nicuşor Dan a apreciat că autorităţile locale ar trebui să aibă libertatea de a decide care sunt posturile care să fie restructurate.

„Cred că trebuie lăsată autorităţii locale marja sa de apreciere despre cum restructurează. În momentul de faţă, departamentul din PMB cel mai solicitat este cel de urbanism. Aici avem cinci poziţii vacante şi în intervalul acesta de trei ani (…) am avut cel puţin patru-cinci concursuri pentru a ocupa poziţii vacante. Şi am reuşit să aducem nişte oameni. Nu am reuşit să le ocupăm pe toate, pentru că e greu în urbanism, te dau dezvoltatorii în judecată în nume personal. Nu înseamnă că noi nu vrem să avem aceste cinci poziţii. Şi dacă e nevoie să restructurăm, putem să dăm din altă parte. Dar nu e fair să spună Guvernul: nu le-ai ocupat pe astea cinci, ţi le luăm”, consideră primarul general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.