Nicușor Dan : Pasajul de la Doamna Ghica va fi deschis la începutul lunii septembrie

Lucrările pe șantierul Pasajului de la Doamna Ghica sunt în grafic, iar la începutul lunii septembrie podul va fi ianugurat, a promis marți, Primarul General Nicușor Dan, după o verificare pe șantier. Trustul de Clădiri Metropolitane, constructorul PMB care lucrează la pod a finalizat montarea tablierului comandat din Italia (de la Scandiuzzi) urmând ca de sâmbătă, 1 aprilie să fie reluată circulația tramvaielor pe șoseaua Colentina după o întrerupere de 4 luni.

Nicușor Dan a acuzat fosta administrație că a început lucrările la Pasaj în 2019, dar aproape că le-a oprit în 2020 pentru că nu a mai asigurat finanțarea proiectului : ,,Suntem în termen, s-a finalizat montarea tablierului metalic. Conform graficului, la începutul toamnei o să se circule pe pod și de sâmbătă (n.r. 1 aprilie) o să se reia circulația tramvaiului. vreau să spun un singur lucru, lucrările de investiții se fac cu bani, cu bani plătiți la timp, nu se fac cu plânsete, nici cu lozinci. Am preluat o gaură în centrul orașului și conturile blocate. Am rezolvat situația financiară și apoi lucrările merg de la sine” -Nicușor Dan.

Pasajul de la Doamna Ghica supratraversează șoseua Colentina pe direcția Pantelimon (Delfinului) -Pipera (Petricani), dar după inaugurare va aduce un flux de trafic și mai ridicat pe șoseaua Petricani la intrarea pe Autostrada A 3 spre Ploiești și în zona barierei CFR de la Petricani. Primarul General Nicușor Dan a transmis că Primăria Sectorului 2 face un Studiu de Fezabilitate pentru zona de Nord : ,,Soluția este inelul median. Pentru zona de sus avem în lucru Studiul de Fezabilitate. Pentru zona de nord am decis în Consiliul General să facă achiziția Studiului de Fezabiliate. Ca să nu începem heirupist cum s-a început cu Podul ăsta (n.r Pasajul Doamna Ghica) trebuie să parcurgi mai mulți pași, Studiu de Fezabilitate, proiect tehnic, execuție și durează”

Pasajul de la Doamna Ghica poate susține și o linie de tramvai care ar veni dinspre Berceni, traversează Dâmbovița pe Pasajul Nicolae Grigorescu, ajunge la Delfinului, la Doamna Ghica și apoi la Petricani, în Pipera.

sursa: economedia.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati