Nicuşor Dan: Peste 6.000 de câini şi pisici, sterilizaţi gratuit anul acesta în cadrul campaniilor PMB

Peste 6.000 de câini şi pisici au fost sterilizaţi gratuit anul acesta în cadrul campaniilor derulate de Primăria Capitalei, prin Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, a anunțat pe Facebook Nicuşor Dan.

„În primele patru luni ale anului au fost sterilizate 5.019 animale fără pedigree – 1.152 de câini cu deţinător şi 3.867 de pisici cu şi fără deţinător. Din luna octombrie, de când am început campania de sterilizări gratuite a pisicilor de rasă comună, fără deţinător, au fost sterilizate 918 pisici. Din noiembrie, de când am lansat campania de sterilizări gratuite pentru câini de rasă comună, cu deţinător, au fost sterilizaţi 336 de câini”, a scris primarul general pe pagina de Facebook.

Potrivit sursei citate, anul acesta s-a derulat campania de informare a cetăţenilor privind obligaţia de a-şi microcipa şi steriliza câinii de rasă comună. În acest sens, au fost vizitate 9.000 de imobile şi distribuite peste 30.000 de pliante informative.

”Campaniile de sterilizări gratuite pentru câini şi pisici vor continua şi în 2023”

„Echipe mixte au mers din poartă-n poartă şi au pus în vedere oamenilor să-şi sterilizeze şi microcipeze căţeii. Cei care nu s-au conformat au fost sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei.

Campania a beneficiat de colaborarea ASPA cu Poliţia Locală şi cu PROEDUS şi de sprijinul Poliţiilor Locale Sector 2, 3, 5 şi 6. Campaniile de sterilizări gratuite pentru câini şi pisici vor continua şi în 2023”, adaugă primarul Capitalei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati