Nicuşor Dan: Pietonalul de peste Dâmboviţa, dintre Piaţa Unirii şi Podul Izvor, finalizat într-un an – un an şi jumătate

0
281
Nicușor Dan susține că cei din Sectoarele 2 și 3 nu vor mai rămâne la iarnă fără apă caldă: ,,această situație se va termina mâine când se încheie lucrările''
Nicușor Dan susține că cei din Sectoarele 2 și 3 nu vor mai rămâne la iarnă fără apă caldă: ,,această situație se va termina mâine când se încheie lucrările''

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, estimează că promenada pietonală de-a lungul Dâmboviţei ar urma să fie finalizată într-un an – un an şi jumătate.

„Vrem să facem un pietonal de-a lungul Dâmboviţei ca să punem în sfârşit în valoare Dâmboviţa. Vrem să mergem între Piaţa Unirii şi Podul Izvor. Vrem să mergem deasupra apei, cu un trotuar de trei metri, suspendat deasupra apei şi de-o parte, şi de alta, de trei metri lăţime, care să fie promenadă pietonală, adică un trotuar mult mai larg, cu piste de biciclete”, a spus el, potrivit Agerpres.

Edilul a menţionat că proiectul ar putea fi implementat de către Trustul de Clădiri Metropolitane sau de către o altă firmă, care va câştiga licitaţia publică.

„Ne-a luat cam un an şi jumătate să obţinem toate avizele. Acum le avem şi avem de luat o decizie. Fie ieşim în achiziţie publică, fie mergem cu compania noastră, cea care tocmai a terminat podul de la Doamna Ghica. E o decizie pe care o s-o avem şi mai aşteptăm de ordinul două săptămâni, până când firma cu care primăria e în contract o să termine proiectul tehnic pentru achiziţie”, a menţionat edilul general.

Proiectul va fi finalizat după alegerile locale, spune Nicuşor Dan

„Bineînţeles că multă lume m-a sfătuit să fac aşa: ‘Hai să vopsim repede, să punem nişte pomişori’. Dar nu am fi făcut decât să pierdem patru ani încă din viaţa noastră. Adică, Bucureştiul are nişte probleme structurale, fundamentale de care nu s-a ocupat nimeni şi pe care le-am început, ştiind că pe unele dintre ele nu o să le terminăm. De exemplu, liniile de tramvai. Abia o să ne apucăm de ele. Semnăm acum, în jumătatea lui septembrie. Au şase luni de proiectare – jumătatea lui martie. Şi vor avea 12 luni de execuţie. Deci, vor termina la început de 2025”, a precizat edilul.

Pe de altă parte, primarul a declarat că până la alegerile locale vor fi reabilitaţi „mulţi kilometri de conductă de termoficare”, ceea ce o să aducă o „îmbunătăţire” în ce priveşte furnizarea agentului termic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.