Nicuşor Dan: Planul Urbanistic General a intrat în linie dreaptă. În maximum 2 luni va începe activitatea de proiectare

0
155
Foto: Facebook / Nicusor Dan

Primarul Nicuşor Dan anunţă, pe Facebook, că Planul Urbanistic General al Capitalei (PUG) a intrat „în linie dreaptă” şi că a plasat prima notă de comandă care prevede colectarea datelor existente şi actualizarea lor.

Edilul general precizează că actualizarea este necesară, deoarece ani de zile contractul cu Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu” a fost blocat.

„În următoarea perioadă vom solicita tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniu, precum primăriile de sector, ministere, INS, date la zi despre reţeaua de apă şi canalizare, telecomunicaţii, gaze, densitate populaţie etc. pentru elaborarea unui document care să reflecte realitatea din teren.

De la începutul anului, când am semnat împreună cu rectorul şi prorectorul Universităţii de Arhitectură ‘Ion Mincu’ actul adiţional pentru realizarea PUG, săptămâna aceasta a avut deja loc o primă şedinţă de lucru foarte bună, la care au participat specialiştii Direcţiei de Urbanism şi reprezentanţi ai Universităţii de Arhitectură ‘Ion Mincu’”, scrie Nicuşor Dan.

El menţionează că a fost stabilit modul de lucru şi etapele care trebuie parcurse pentru elaborarea următoarelor note de comandă.

”În maxim două luni va începe efectiv activitatea de proiectare”, mai precizează Nicuşor Dan.

Primarul general transmite mulţumiri Universităţii de Arhitectură, Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti, precum şi instituţiilor care contribuie la finalizarea „cât mai rapidă” a PUG.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.