Nicușor Dan prevestește avarii la rețeaua de termoficare: ”Cu răcirea asta de ieri pe azi, este de așteptat să avem avarii”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, invitat la TVR, în emisiunea ”3 ceasuri bune”, a declarat că, de trei zile, Capitala stă cel mai bine din această iarnă în privința furnizării cu apă caldă și căldură, însă odată cu vremea rece este posibil să apară avarii.

  • Nicușor Dan a subliniat însă că Primăria este pregătită să rezolve aceste probleme.

”Cu răcirea asta de ieri pe azi, este de așteptat să  avem avarii, pentru că așa se întâmplă când suntem nevoiți să dăm drumul la căldură și la presiune mai mare, este o rețea în care unele conducte au 50 de ani, au ieșit de mult din perioada lor normală de funcționare și atunci o să avem probleme, suntem pregătiți să le rezolvăm. în ceea ce privește producția, CET-urile funcționează, la această oră totul funcționează, așteptăm să vedem ce se întâmplă”, a declarat Nicușor Dan, la 3 ceasuri bune.

El afirmă că înlocuirea conductelor „este o necesitate”.

„Este o necesitate să schimbăm conductele. În perioadele de iarnă nu putem să schimbăm pe magistrală, pentru că nu putem să oprim căldura. Putem să schimbăm pe așa numitele racorduri, care sunt porțiunile intermediare. (…) Pe acestea putem să lucrăm iarna”, a explicat primarul Capitalei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati