Nicușor Dan: Primăria Sectorului 4 nu avea dreptul să stabilească taxarea parcărilor de pe marile bulevarde

rimăria Sectorului 4 nu avea dreptul să stabilească taxarea parcărilor de pe marile bulevarde, acest drept fiind al Consiliului General, chiar dacă arterele respective sunt în administrarea Primăriei de sector și ei au amenajat parcările, a explicat pentru HotNews.ro primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Primăria Sectorului 4 a anunțat joi că va percepe începând cu 23 august un tarif de parcare de 1 sau 2 lei/oră, în funcție de zonă, pentru 2.500 de locuri de parcare amenajate pe marile bulevarde de pe raza administrativă.

”Sunt în esență două probleme. Una, că există o autoritate care fixează tarifele de parcare pe raza municipului București, prin regulament, și această autoritate este Consiliul General. Ultimul regulament este votat în aprilie, când am mărit tarifele pentru parcările de reședință.

A doua problemă este că, chiar dacă consiliile locale percep taxe de parcare, ele le percep numai pe parcările rezidențiale, iar parcările rezidențiale sunt delimitate de Comisia de Circulație tot din Primăria Generală.

Pe scurt, primăriile de sector se ocupă numai de parcările rezidențiale. Cele de pe marile bulevarde nu sunt definite ca rezidențiale, și, chiar dacă ar fi, tariful pe ele l-ar fixa Consiliul General, printr-o hotărâre, nu sectoarele. Legal, Consiliul local nu poate să stabilească acest tarif chiar dacă are bulevardele în administrare și ei au amenajat parcările”, a explicat Nicușor Dan.

Din 23 august toate parcările publice din Sectorul 4 vor fi taxate. Care sunt tarifele pe zone

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati