Nicușor Dan: Primul tramvai nou va fi livrat în București în iunie

0
242

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, în urma vizitei pe care a făcut-o luni la Fabrica Astra Vagoane Arad, că primul tramvai nou va fi livrat în iunie, cu trei luni mai devreme decât prevede contractul.

După ce a vizitat fabricile de la Arad în care se construiesc 100 de tramvaie noi pentru București, Nicușor Dan a spus că e „foarte mulțumit” și ”foarte bucuros” că se află într-o fabrică românească care o să producă tramvaie pentru Capitală.

”În jurul datei de 1 iunie o să avem primul tramvai din această serie”

”După cum ştiţi, avem un contract semnat cu Astra Arad pentru 100 de tramvaie de 36 de metri. Cele pe care le vedeţi în spate sunt primele şase din acest contract. Conform contractului, primul tramvai ar fi trebuit să vină în luna august 2022, dar domnul director ne-a făcut o surpriză şi ne spune că în jurul datei de 1 iunie o să avem primul tramvai din această serie.”, a declarat edilul Capitalei.

Acesta a precizat că Bucureştiul are nevoie de transport public: ”pentru a convinge oamenii să circule cu transportul public şi nu cu maşina proprietate personală este nevoie de investiţii în zona de transport public.”

Bucureștiul nu a produs decât 17 tramvaie începând din 1990, mai spune edilul.

”Este un contract pentru 100 de tramvaie. Bucureştiul, după 1990, nu a produs decât în uzina proprie 17 tramvaie, tot restul de tramvaie pe care le avem în circulaţie, aproximativ 300, sunt dinainte de 1990.

Cu acest lot de 100 de tramvaie, cu 100 de autobuze electrice, pentru care documentele sunt în curs de evaluare, şi contractul pentru 100 de troleibuze, pe care o să-l scoatem în curând în achiziţie publică, facem un pas important către modernizare şi către electrificarea flotei pe care o avem.”, a completat Nicușor Dan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.