Nicușor Dan promite o ”frumoasă prietenie” cu Ministerul Transporturilor. Ce proiecte au plănuit pentru București

Primăria Capitalei și Ministerul Transporturilor ar urma să înceapă o colaborare fructuoasă, după ani întregi în care mai degrabă s-au șicanat reciproc, susțin Nicușor Dan, Lucian Bode și Ludovic Orban.

Noul primar al Capitalei a fost la Ministerul Transporturilor, vineri, împreună cu premierul Ludovic Orban, pentru a discuta problemele de mobilitate ale Capitalei și investițiile care se pot face în infrastructură în următorii patru ani, scrie Digi24.

„Bucureștiul este obligat să colaboreze cu Ministerul Transporturilor, pentru că multe din lucrurile pe care trebuie să le facem în ceea ce privește mobilitatea în București ține de colaborarea cu acest minister.

Trebuie să luăm presiunea pe trafic și trebuie să avem o consolidare a transportului public, vorbim de metrou și de metrou de suprafață, trebuie să avem marile parcări la intrarea în oraș, trebuie să avem șoseaua de centură și trebuie să avem autostradă de centură”, a adăugat Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei.

Nicușor Dan a mai spus că au vorbit despre investițiile pe care Ministerul Transporturilor ar urma să le facă în București și în imediata apropiere a capitalei.

Nicușor Dan promite o ”frumoasă prietenie” cu Ministerul Transporturilor. Ce proiecte au plănuit pentru București

De asemenea, Ludovic Orban a precizat că a discutat cu Nicușor Dan și cu Lucian Bode despre toate proiectele care privesc Bucureștiul: realizarea metroului de suprafață, accelerarea lucrărilor la Centura Capitalei și lărgirea ei la 4 benzi, dar și realizarea mai rapidă a Autostrăzii de Centură a Capitalei (A0).

În plus, premierul a spus că va susține toate aceste proiecte.
”Până la finele anului ne-am propus să începem lucrările pe toate tronsoanele A0 din Sud. Și să semnăm toate contractele de proiectare și execuție pentru toate tronsoanele din zona de nord.
La actuala centură, pe lângă lărgirea la 4 benzi în zona de nord, între A1 și A2, care trebuie finalizată cât mai repede, am discutat lărgirea și în zona de sud și accelerarea lucrărilor la pasaje care să crească fluiditatea.

În domeniul feroviar urmează să se realizeze un SF extrem de important între PMB și CFR SA care vizează dezvoltarea tuturor tronsoanelor feroviare care să fie corelate cu dezvoltarea metroului și planurile de mobilitate.

Vizează Centura feroviară și multe trasee de cale ferată administrate de CFR SA care pot fi suportul care să îmbunătățească traficul.

La metrou avem proiectele clar puse pe hârtie, le discutăm în continuare și avem finanțare.

Vom continua cu domnul primar general inventarierea proiectelor comune în care e necesară susținerea Guvernului. Suntem parteneri reali, profesioniști”, a precizat Ludovic Orban.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati