Nicușor Dan promite testarea pe banii Primăriei a contacților persoanelor infectate cu noul coronavirus

Contacții persoanelor infectate cu noul coronavirus vor fi testați pe banii Primăriei Capitalei, promite primarul ales al Bucureștiului, Nicușor Dan, care susține că resursele instituției trebuie folosite științific.

„Pe prevenție trebuie să acționăm pe tot ce înseamnă distribuția acestei boli, și prin resursele Primăriei să extindem ce poate face Ministerul Sănătății la nivel de testare. Resursele trebuie folosite științific. Principala sursă de distribuție sunt persoanele deja infectate. Putem să ajutăm DSP în anchete și să identificăm contacții și ne permitem ca definiția acestora în București să fie mult mai largă și să-i testăm pe aceia”, a declarat Nicușor Dan, potrivit Hotnews.ro.

De asemenea, primarul ales al capitalei a spus că trebuie identificate focarele de COVID-19 și testate personele din acestea.

Nicușor Dan plănuiește controale în zonele aglomerate

Nicușor Dan mai spune că nu se va da în lături de la a da amenzi pentru cei care nu respectă regulile sanitare impuse în contextul pandemiei.

El a precizat că se vor face controale în zonele aglomerate alături de Poliție. „Ca să implementezi o măsură trebuie să sancționezi”, a comentat el.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati