Nicuşor Dan: PUZ Sector 5, anulat de Tribunalul Bucureşti în prima instanţă. Bucureştiul are nevoie de dezvoltare

0
293
Nicusor Dan

PUZ Sector 5 a fost anulat de Tribunalul Bucureşti în prima instanţă, într-un litigiu iniţiat de doi membri USR Bucureşti, a anunţat primarul general, Nicuşor Dan. Se confirmă astfel că urbanismul din Bucureşti a fost „o golănie”, iar PUZ-urile de sector ale fostei administraţii – apogeul, mai spune edilul.

„Consecinţele acestei dezvoltări haotice şi ilegale sunt dispariţia spaţiilor verzi, aglomerarea traficului, pierderea potenţialului turistic al oraşului, insecuritatea juridică şi investiţională (cumperi o casă şi nu eşti sigur că nu te trezeşti cu un bloc pe parcela vecină), distorsionarea pieţei de profesionişti (este preferat arhitectul care obţine un etaj în plus) şi multe altele”, a scris Nicuşor Dan, joi, pe Facebook.

El a amintit că, în prezent, PUZ Sector 6 este anulat definitiv.

„PUZ Sector 3 şi PUZ Sector 5 sunt anulate în prima instanţă, iar PUZ Sector 2 şi PUZ Sector 4 sunt contestate în instanţă (administraţia precedentă nu a mai apucat să emită PUZ Sector 1). Prin suspendarea PUZ-urilor de sector am pus capăt acestui fenomen. Prin noua Comisie Tehnică de Urbanism punem bazele dezvoltării urbane corecte a Capitalei. Bucureştiul are nevoie de dezvoltare, are nevoie de dezvoltatori privaţi, dar dezvoltarea trebuie să se facă pe baze profesionale corecte, în interes public”, a spus Nicuşor Dan.

El a menţionat că, în paralel, a solicitat Inspectoratului de Stat în Construcţii verificarea legalităţii şi prefectului Capitalei atacarea în instanţă a PUZ-urilor de sector. Nicuşor Dan a adăugat că o cercetare penală este, de asemenea, în curs la DNA, în urma unei sesizări pe care a făcut-o în 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.