Nicușor Dan: PUZ-urile de sector reprezintă cea mai mare afacere de corupție a administrației PSD 2016-2020

PUZ Sector 4 este din nou suspendat, printr-o decizie pe care Curtea de Apel București a pronunțat-o la începutul acestei săptămâni, anunță primarul general, Nicușor Dan.

În condițiile în care PUZ-urile sectoarelor 1,3,5 și 6 sunt anulate definitiv, pot spune ca PUZ-urile de sector reprezintă cea mai mare afacere de corupție a administrației PSD 2016-2020, o afacere de corupție de câteva miliarde de euro.

PUZ-urile sectoarelor 3,4,5,6 au adus foloase necuvenite de câteva sute de milioane de euro, iar cele de la sectoarele 1 și 2 de miliarde de euro, pentru că vorbim de zonele de nord.

Un astfel de exemplu este o zonă din Sectorul 4 în care am prezentat astăzi efectele acestui fenomen.

Concret, pe o zonă de 52 de hectare, care în Planul Urbanistic General erau prevăzute ca sere, deci proprietarii puteau să cultive plante sau să transforme terenul în spațiu verde, au fost construite blocuri pe aproximativ 60% din suprafață.

Proprietarii terenurilor aveau și posibilitatea de a vinde terenul autoritățile locale la un preț mai mic pentru construirea unui parc de dimensiunea Parcului Herăstrău.

În schimb, prin ridicarea de imobile pe acest spațiu, valoarea celor 52 de hectare a crescut cu aproximativ 200 de milioane de euro, cu votul Consiliului General.

Ce înseamnă acest lucru pentru București? Este imposibil să găsești o soluție de trafic pentru aceste blocuri, construite unele în altele, cu aproximativ 15.000 de apartamente în total, cu unele străzi chiar fără trotuare. Locuitorii petrec zeci de minute ca să iasă din acest cartier, pentru că nu există o soluție de trafic.

Asta înseamnă mafia imobiliară în complicitate cu politicieni, de la nivel local și central, care, pentru interesul lor privat, pentru sute de milioane, miliarde de euro, pun în paranteză interesul nostru public de a trăi confortabil în acest oraș.

Sunt dezamăgit că instituțiile statului n-au făcut nimic în această situație, deși eu, ca primar general, am atras atenția acestui lucru de ani de zile și am făcut inclusiv plângeri penale”, a scris edilul, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati